szobonya noémi

Rólam röviden

Az élet folyamatos tanulás, tapasztalás. A sport pedig egy olyan meghatározó, jellemformáló eszköz ebben a folyamatban, ami elengedhetetlen. A mozgás az egészség részre, az egészséges életmód pedig egy életen át tartó elköteleződés kell(ene) legyen.    

Szobonya Noémi vagyok, sportedző és gyógypedagógus hallgató. Egész gyerekkoromat egészen 17 éves koromig, a néptánc határozta meg, melynek köszönhetően a zene és a mozgás szeretete örökre a részemmé vált. Később ez mellett amatőr szinten atletizáltam is, majd a súlyzós edzések és a futás vették át a szerepet. 21 évesen a munka világába csöppenve napi 8 órát ültem egy irodában, amire elég hamar rájöttem, hogy mind mentálisan mind fizikailag romboló hatással volt rám, így elkezdtem keresni a megoldásokat a problémámra.  Rájöttem, hogy hiányzik a csapatban való közös mozgás, hiányzik a zene, és valahogy az aerobic felé kalandoztam, ahol újra „otthonra leltem”. Rövid idő után edzői képesítést szereztem, így örömmel „alkothattam” ebben a nagyszerű világban, ahol zene és mozgás összetalálkozik. A hatékonyság és a minőség szintén fontos számomra, így egyre inkább a preventívebb, egyénre szabhatóbb, hétköznapi életbe is jobban beépíthetőbb (divatos szóval élve: funkcionálisabb) edzésmódszereket, trendeket kezdtem alkalmazni. Mára már többnyire ezekkel a mozgásformákkal foglalkozom csoportos oktatóként és személyi edzőként is. A gyógypedagógia, azon belül is a szomatopedagógia iránti érdeklődésem pedig abszolút a gyermekem születéséhez és általában a gyerekek szeretetéhez és természetesen a sport és a rehabilitáció szeretetéhez köthető.

 

 

Manapság a testmozgás és az életmódváltás egy rohamosan fejlődő iparággá nőtte ki magát. A legtöbb sportolni vágyó csak keresgél, tapogatózik ezen az ingoványos talajon, mert sokan azt a sportot választják, ami trendi, holott lehet nem az lenne számukra a legmegfelelőbb. Az emberek különbözőek: más igényekkel, más-más célokkal, nem fog mindenkihez passzolni ugyanaz a mozgásforma, nem fog tetszeni mindenkinek ugyanaz az eszköz, ugyanaz a módszer stb. Ugyanez az edzőkről is elmondható: ahány edző, annyiféle szokás, oktatási forma, tapasztalat stb. Amire nálam számíthatsz, hogy legyél akár kezdő, akár haladó szinten segítek megadni a hozzád leginkább passzoló intenzitást, gyakorlatokat. Szeretek visszanyúlni az alapokig, és olyan – egyszerű – mozgásformákkal dolgozni, amikre később aztán összetettebb mozgások is építhetők. 

EDZÉSEIMRŐL, SPECIALITÁSAIMRÓL

Csoportos óráimon, a fokozatosság elve alapján felépített edzésekre számíthatsz, melyek minden testrészedet átmozgatják és alapképességedet is igénybe veszik. Segítek Neked a gyakorlatok helyes kivitelezésében, abban, hogy megértsd, mit miért csinálunk, vagy miért úgy csináljuk, ahogy.

 

Ha bármilyen kérdésed van az órákkal vagy edzéssel kapcsolatban, fordulj hozzám bizalommal!
+36702042513 szonoe@gmail.com

 

VÉGZETTSÉGEIM

2010. IFAA Fitness Company – Aerobic Oktató

2010. IFAA Fitness Company – Personal Trainer

2014.04.06. Boot Camp Level I. (R-med)

2014.04.12. Plyo and Agility Workshop (R-med)

2017.06.07. TRX Suspension Training Course (R-med)

2014.08.15-16-17. Strongfirst Gyrja Intructor (I. Level)

2015.05.15. FMS Level I.