BABAÚSZÁS

A rendszeres babaúszás elősegíti a gyors szellemi-testi fejlődést, így a babaúszáson résztvevő gyermekek kortársaikhoz képest jobban fejlődhetnek.

MIÉRT HASZNOS A BABAÚSZÁS?

A babaúszás segíti az izmok fejlődését, pozitív hatásai pedig megmutatkoznak a keringésben, a tüdő teljesítményében is. A babaúszás erősíti a szülő és a gyermek közötti kapcsolatot, és – a tapasztalatok szerint – a résztvevő gyermekek alvásproblémái is csökkenek.

Babaúszáskor a tanmedencében kizárólag a babák és családtagjaik tartózkodhatnak.

Fokozottan ellenőrizzük a víz tisztaságát, hőmérsékletét (33–34 °C), és környezettudatos működésünknek köszönhetően a vegyszerhasználatot is minimálisra csökkentettük.
A vízben töltött idő 25–40 perc, ami a baba életkorának, fizikai fejlettségének, képességeinek függvénye. A csoportlétszám a választott időponttól, illetve a tanult anyagtól függően változó, de maximum 15 fő vehet részt egyszerre egy babaúszás foglalkozáson.

Oktatóink felsőfokú végzettséggel rendelkező pedagógusok, egészségügyi szakemberek.

3 hónapos kortól 4 éves korig várnunk titeket Budapest belvárosában az 5. kerületi V.30 Belvárosi Sportközpontban.

Foglalkozások ideje:
a nyári úszótábor (06.24. – 08.23.) ideje alatt péntekenként 15 és 16 óra között,
szombatonként 9 és 11.30 óra között (magas létszám esetén bónusz órát indítunk 11.30-tól)
,
vasárnaponként 9 és 11 óra között.

További információ és jelentkezés:

A babaúszás igazán hasznos kikapcsolódás és felejthetetlen közös élmény, amely elmélyíti az összetartozást baba és szülő között.

BABAÚSZÁS GYAKORI KÉRDÉSEK

A babaúszást 3 hónapos kortól ajánljuk. Javasoljuk, hogy lehetőség szerint még a gyermek 1 éves kora előtt kezdjék el a foglalkozásokat. Nagyobb gyermekek számára vízhez szoktató foglalkozásokat biztosítunk 4 éves korig.

A babaúszáshoz normál úszófelszerelésre, ide vonatkozó orvosi igazolásra, úszópelenkára vagy 3 rétegű szövet úszónadrágra, esetleg a kisbaba egy kedves, otthon is használt vízi játékára van szükség.

A babaúszás órák Budapesten az V. kerületben vannak a V.30 Belvárosi Sportközpontban. Címünk: 1054 Bp., Vadász utca 30.

További információ és jelentkezés:

Módszertanunk az 5. kerületben a Stoller Babaúszó Akadémia közreműködésével

Elnöke Stoller Katalin, aki testnevelő tanárként, kezdetben úszással, majd 2000 óta a legkisebb gyermekek és szüleik oktatásával foglalkozik. Speciálisan összeállított gyakorlatok alkalmazásával  olyan programot dolgozott ki (Stoller-módszer), amely a vízbiztonság elsajátítására és a vízszeretet elérésére teszi a fő hangsúlyt.

Ezen túl létrehozta:

  • az Önmentő babaprogramot®️
  • a Segítsünk, hogy fejlődhess programot (mely a sérült babák korai fejlesztését segíti és támogatja.)

A Stoller Babaúszó Akadémia®️ még 2000-ben Alsópáhokon indult, ahol azóta is töretlenül zajlanak a táborok és foglalkozások Katival. Azóta azonban, már bárhol az országban, ha az SBA logót látjátok, azonos koncepció mentén felépített gyakorlatokkal, játékokkal találkozhattok a foglalkozásokon. Ugyanazok a dalok, mondókák csendülnek fel a medencében. Ugyanaz a minőség, ugyanaz a színvonal, csak az oktatóink egyénisége és a helyszín más.

Oktatóink modul rendszerben folyamatosan tanulnak továbbképzéseinken, hogy a legjobbat nyújthassák számotokra.

Az évek során készült statisztikáink azt mutatják, hogy a rendszeres SBA babaúszásra járó manók, később sem hagynak fel a mozgással, legyen az tánc, lovaglás, jégkorong, úszás, végezzék akár versenyszerűen vagy hobbi szinten. Ezek a gyerekek felnőtt korukban egészségtudatosabban élnek, a mozgásigényük, vízszeretetük megmarad.  Ha van cél, amit a Stoller Babaúszó Akadémia hosszú távon el szeretett volna és szeretne érni a továbbiakban, hát ez, az! Az SBA-ból Stoller Kati elhivatottsága és kitartása miatt mára már egy hatalmas család nőtte ki magát, melyhez jó tartozni!

Stoller Babaúszó Akadémia®️
Vízbiztonság, vízszeretet, SBA

Oktató: Kovács Fruzsina

Foglalkozások ideje:
a nyári úszótábor (06.24. – 08.23.) ideje alatt péntekenként 15 és 16 óra között,
szombatonként 9 és 11.30 óra között (magas létszám esetén bónusz órát indítunk 11.30-tól)
,
vasárnaponként 9 és 11 óra között.

További információ és jelentkezés:

Aktuális babaúszás áraink itt láthatóak:

Ha két szülő megy a vízbe, akkor a második szülő is köteles megvenni a 1.000 Ft-os kísérőjegyet. 
Egy baba esetén két szülőnél több felnőtt nem mehet a vízbe az oktatás ideje alatt. Ha valamelyik hozzátartozó az oktatást a parton szeretné megtekinteni, „lelátó” jegyet kell váltania, amellyel semmilyen uszodai szolgáltatás nem vehető igénybe. A medencetérben a váltópapucs vagy lábzsák viselése kötelező.
A babaúszásjegy és a kísérőjegy megvásárlása semmilyen egyéb szolgáltatás igénybevételére nem jogosít. A gyermek és a kísérő a tanmedence területén és a hozzá tartozó öltözőben tartózkodhat; a kísérői karszalag az uszoda egyéb területére való belépésre nem jogosít. A babaúszásra érkezők az uszoda 25m-es medencéjét és a wellnessrészlegét.

Miért jó az SBA® babaúszás?

Mit kell még tudnod?

Várunk szeretettel!!