ÚSZÁSOKTATÁS AZ V. KERÜLETBEN

A Swim & Go Úszóiskolája a V.30 Belvárosi Sportközpont megnyitásával kezdte meg munkáját, majd kialakította az úszásoktatás rendjét.

Úszóiskolánk szolgáltatási kínálatában minden korosztály megtalálja a számára megfelelő lehetőségeket. Új környezetben, fiatalos, energikus és szakmailag is a legtöbbet nyújtó csapat várja a hozzánk érkező gyermekeket.

Az oktatások időpontjaiban – hétköznap 16 óra és 18.15 óra között – vannak szintfelméréseink is, melyre itt lehet jelentkezni: JELENTKEZEM

v30_uszoiskola_gyermek_uszasoktatas

CSOPORTOS ÚSZÁSOKTATÁS

 • Babaúszás (3 hónapos kortól 4 éves korig): Uszodánkban szombaton és vasárnap a reggeli órákban van lehetőség részt venni babaúszás-tanfolyamon.
 • Ovis úszás: Óvodás úszásoktatásra (100 cm-nél alacsonyabb gyermekek részére) kiscsoportokban van lehetőség. A tanmedencébe mobil aljzatmagasítót helyezünk el a biztonságos vízmélység biztosítása érdekében.
 • Úszótanfolyamainkra szeretettel várunk minden 4. életévét betöltött és legalább 100 centiméter magas gyermeket.
Úszásoktatás tanóráink 45 percből állnak, amelyből 40 percet az úszásoktatásra, 5 percet pedig felügyelt szabad játékra fordítunk a vízben. Kérjük, hogy az órák előtt 20 perccel már érkezzetek meg, ezzel is elősegítve a gyermekek nyugodt és kényelmes átöltöztetését. Ugyanennyi idő áll rendelkezésükre úszás után is, mielőtt a következő csoport megérkezne.

Úszásoktatás tanóráink kezdő időpontjai hétköznapokon: 16.00, 16.45, 17.30

A többgyermekes családok egyidőben is hozhatják gyermekeiket, hiszen a különböző tudásszintű csoportok tanórái óránként kezdődnek. A csoportokkal foglalkozó oktatók személye tudásszintenként állandó.

ÚSZÓISKOLA TURNUSOK

Turnusrendszerünk 4 hetes ciklusokra épül, amelyek dátumai az alábbi táblázatban láthatók. A gyermekek fejlődését, illetve a magas színvonalat úgy tudjuk folyamatosan biztosítani, ha a gyermekeket turnusokba osztjuk be. A táblázatunkban megtalálhatók a fontosabb események is, mint az iskolai szünetek.

Ezekről mindenkit e-mailen is tájékoztatunk, de már most érdemes betervezni az alábbi időpontokat.
A turnusos rendszer másik sarokköve a heti beosztás: heti egy, kettő vagy akár három alkalommal is jöhetnek úszásoktatásra a gyermekek hétfőtől péntekig!

A háromnapos turnusok időpontjaihétfő–szerda–péntek. A kétnapos turnusok időpontjaikedd-csütörtök.
A kétnapos turnusok ezen belüli kombinációk lesznek.

A V.30 Belvárosi Úszóiskola 2023/2024-es tanév menetrendje az alábbiakban látható:

Aktuális úszásoktatási áraink itt láthatóak:

Az úszásoktatás tanfolyami díjának befizetése magában foglalja a HÁZIRENDÜNK ÉS ADATVÉDELMI SZABÁLYZATUNK elfogadását is.
Úszásoktatásra bérlet is vásárolható, de mielőtt a bérlet mellett döntötök, mérlegeljétek, hogy egy turnuson belül maximálisan hány úszásoktatás alkalmat tudtok lejárni. Munkatársaink készségesen segítenek a rendelkezésre álló lehetőségek közül a legmegfelelőbb konstrukció kiválasztásában.

Szeretnénk a lehető legjobban alkalmazkodni és megkönnyíteni a családok életét, figyelembe véve a gyermekek hétköznapi elfoglaltságait, az oktatási intézmények által tartott szüneteket. Úszásoktatási rendszerünk felépítésekor elsődleges szempont volt a gyermekek biztonságos fejlődése, s ennek szellemében folytatjuk munkánkat. Oktatóink magasan képzett, egyetemet végzett szakemberek, akik a magyar mellett angolul és más nyelveken is tartanak oktatást, a gyermekek igényeitől függően.

ÚSZÁSOKTATÁS NYÍLT NAPOK ÉS FELMÉRÉS

A meghirdetett nyílt napokon a gyermekek és szüleik megismerhetik az uszodánkat, az úszásoktatás menetét, illetve az oktatókat. A nyílt napokon lehetőséget biztosítunk a beiratkozást megelőző ingyenes szintfelmérésre is. A felmérést követően osztjuk be a gyermekeket a tudásszintjüknek legmegfelelőbb csoportokba, illetve turnusokba.
Külön szintfelmérésre is van lehetőség az oktatások időpontjaiban (hétköznap, 16.00–18.15 között), amelyre e-mailen lehet jelentkezni.
A tanfolyam kezdete előtti 15 percben kizárólag az oktatásra érkezők beengedésével tudunk foglalkozni, beiratkozásra előtte vagy utána van mód.

A FELVÉTELI MENETRENDJE:

 1. Érkezés az Uszodába, a Recepciós pultnál a karszalagok és lábzsákok átvétele. Amennyiben a gyermeket kísérő szülő nem hozott magával papucsot, lábzsákot, azt a recepción meg tudja vásárolni.
 2. Kollégáink kisebb csoportokban kísérik be a Szülőket és a gyermekeket a felméréshez.
 3. Kollégáink a medencetérnél elkísérik a gyermekeket oktatóinkhoz, akik felmérik úszástudásukat.
 4. A felmérést követően az oktató által kitöltött felmérőlappal kell a Regisztrációnál jelentkezni, s kiválasztani a megfelelő csoportot.
 5. A Regisztrációnál kapott bilétával tudnak majd a Szülők bérletet vásárolni a Recepción.

Az oktatások időpontjaiban – hétköznap 16 óra és 18.15 óra között – vannak szintfelméréseink is, melyre itt lehet jelentkezni: JELENTKEZEM

TUDÁSSZINTEK

Vízhez szoktató – Ebihal csoport:

4 éves életkor betöltését, illetve a 100 cm magasság elérését követően. Ezen a szinten a legkisebbek játékos feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg az úszás alapjaival.

Kezdő 1 – Vízicsikó csoport:

Cél a komfort érzet kialakítása, a fej vízbe tétele, hason-háton való lebegés. A Kezdő 1-eseknek megtanítjuk a hason-háton való siklást, lebegést, illetve a lábtempót.

Kezdő 2 – Teknős csoport:

A kezdő 2-ben a hátúszás, gyorsúszás mozdulataival ismerkednek meg a gyermekek. Gyakoroljuk a hason-háton történő siklást, illetve a lábtempót.

Mélyvízhez szoktató – Aranyhal csoport:

Cél a mély vízzel való ismerkedés. Ebben a csoportban a tanmedencében tanultakat alkalmazzuk mély vízben.

Középhaladó – Medúza csoport:

A Középhaladó csoportban a gyerekek több technikai feladattal kiegészülve folytatják a hátúszás és a gyorsúszás elsajátítását, és megismerkednek a mellúszás alapjaival is. Ezen a szinten a gyermekek már gyakorolják a fejesugrást és a bukófordulót.

Haladó – Delfin csoport:

Cél a magabiztos hátúszás és gyorsúszás, illetve a mellúszás alapjainak biztos elsajátítása. A gyerekek ebben a Haladó csoportban hosszabb távokat úsznak (100–200 méter) és foglalkoznak a pillangóúszással is.

Mester – Cápa csoport:

14 éves kor felett, mindhárom úszásnem birtoklása esetén. A mesterszintű tanóráinkon olyan 14 év feletti gyerekeket foglalkoztatunk, akik az úszásoktatást kinőtték, viszont nem szeretnének versenyszerűen úszni.
Oktatásunk „feladásos” rendszerben történik, vagyis, ha valaki hamarabb elsajátítja az adott csoport követelményeit, bármikor lehetősége van tudásszintet lépni.

HIÁNYZÁS, PÓTLÁS

A bérlet megváltásakor szíveskedjetek előre mérlegelni, hogy az adott turnusban hány alkalmat tudtok optimálisan lejárni. Amennyiben nem vagytok biztosak gyermeketek szándékában, mindkét fél kockázatának mérséklése, valamint a későbbi vitás kérdések elkerülése érdekében kérjük, szíveskedjetek igénybe venni a „próbaúszás” lehetőségét!

Amennyiben gyermeked betegség miatt nem tud részt venni a foglalkozáson, kérjük, jelezd az [email protected] e-mail-címen. Ebben az esetben szükséges bemutatni az orvosi igazolást.  A leadott orvosi igazolásokat csak az igazolt időszak turnusnapjain vesszük figyelembe! Pótlásra – a Házirend szerint – csak a soron következő turnusban van lehetőség. Kivételt képez ez alól a tartós betegség, műtét, orvosi eltanácsolás. Ezekben az esetekben a szülőknek írásban kell jelezni a hiányzás várható időtartamát a [email protected] e-mail-címen. Ennek hiányában nem tudjuk figyelembe venni a 14 napon túli bejelentéseket!

Hiányzás esetén az elmaradt foglalkozások pótlására az alábbi lehetőségeket tudjuk biztosítani:

A megváltott bérlet érvényességi idején belül

 • telefonon vagy e-mailben előre megbeszélt napon és időpontban.

Az úszásoktatási színvonal biztosítása és a torlódások elkerülése érdekében bejelentés nélküli pótlásra csak a szabad férőhelyek függvényében tudunk lehetőséget biztosítani.

Ha lejár a bérlet érvényességi ideje, és a kimaradt alkalmakat nem sikerül pótolni, bérlethosszabbításra csak tartós betegség, illetve sérülés esetén (orvosi igazolás bemutatását követően) van lehetőség.

ÚSZÁSOKTATÁS GYAKORI KÉRDÉSEK

Hogy erre a kérdésre választ kapjunk, az alábbi tényezőket kell figyelembe venni:

 • Teljesen az alapoktól kezdi-e a gyermek az úszást, vagy már tud valamilyen szinten?
 • Mennyire kitartó és érett a gyermek a feladatok végrehajtására?
 • Iskolai időszakban egy kicsit kevesebb idő van úszásra, mint nyáron (lásd nyári úszótáborunkat).
 • Rendszeresebb gyakorlás esetén gyorsabban lehet haladni.

A kezdetektől a mély vízben való úszásig 2–3 hónap és 1–1,5 év közötti idő szükséges az egyéni képességektől függően.

Sokan azt gondolják, hogy a magánúszás egyértelműen hatékonyabb, pedig az igazság az, hogy ez is gyermekfüggő.
A gyermekek között ugyanis vannak, akik kifejezetten igénylik más gyerekek társaságát, sőt bizonyos mozdulatokat „el is lesnek” másoktól. Nem beszélve arról, hogy csapatban, biztató és játékos légkörben élvezetesebbek lehetnek az órák.
A fentiek miatt oktatónként legfeljebb 6-8 fős, kiscsoportos gyermekúszás-oktatást szervezünk.

Tanácsaink szülőknek gyermekük fejlődése érdekében:

ÚSZÁSOKTATÁSI HÁZIREND

1. Beiratkozás:

A turnusok kezdetét megelőző héten, hétfőtől péntekig, 15.30–19.00 óráig van lehetőség beiratkozni. A tanfolyam kezdete előtti 15 percben azonban kizárólag az oktatásra érkezők beengedésével tudunk foglalkozni, ezért beiratkozni csak előtte vagy utána lehet. Jelentkezéseket elfogadunk a turnus első hetében is. Ebben az esetben kérjük szíves türelmeteket az esetleges torlódások miatt (az adminisztráció időigényes), és kérnénk figyelembe venni, hogy bérlet nélkül nincs lehetőség a tanfolyamra bemenni.

2. Beléptetés

Belépni kizárólag érvényes tanfolyami kártya bemutatásával lehetséges, amelyet az uszoda recepcióján kell érvényesíteni!  Az úszásoktatásra érkező gyermekek az oktatás előtt 20 perccel léphetnek be az öltözőbe. Kérjük a tisztelt szülőket, lehetőség szerint pontosan érkezzetek, hiszen ez a gyermekek érdeke is.

3. Öltöztetés/kísérés:

A szülők, kísérők csak az előtérben elhelyezett kivetítőn keresztül követhetik figyelemmel az oktatás menetét. Az oktatás ideje alatt szülő, kísérő a medence körül nem tartózkodhat! Az érdeklődők részére az oktatási naptárunkban kijelölt napokon biztosítunk „bemutató órákat”, hogy a gyermekek fejlődését közvetlenül az uszodatérből is figyelemmel kísérhessék. Ilyenkor a szülőknek, kísérőknek is kötelező a papucs vagy cipővédő viselése. (A pontos időpontokat az információs pultnál található oktatási tájékoztatónkban találják.)

4. Medencetér használata:

A gyermekek csak az oktató engedélyével és jelenlétében mehetnek a medencébe! Az úszóiskola tanfolyamaira beiratkozott gyermekek csak a tanfolyam ideje alatt tartózkodhatnak a medencetérben, mivel az úszóiskolai belépő csak az oktatási órán való részvételre jogosít. Az oktatás befejeztével az uszodateret el kell hagyni! Amennyiben a foglalkozás előtt vagy után szeretnék az uszoda szolgáltatásait igénybe venni (medencék használata, szauna, pezsgőfürdő), azt csak az uszoda pénztárában kapható karórás belépő megvásárlásával tehetik meg.

DÍJAINK, ELISMERÉSEINK

Előző
Következő